Iedere keer weer een stukje harder

Eigenlijk wilde ik een 10EM doen tweede paasdag maar toen ik een startbewijs voor de Heerhugowaard Night Run van 10km op goede vrijdag kreeg aangeboden switchte ik net zo makkelijk. Nieuwsgierig….

Wat een lelijk winkelcentrum is Middenwaard! Vooral na sluitingstijd. En wat ontzettend veel lopers (1.200 op de 10 km bleek achteraf). Wat een vrolijk geklets om me heen en wat een groots evenement compleet met grote opblaasfiguren en heel veel dranghekken. Totaal geen bekenden. Beetje unheimische ervaring.

In m’n eentje keurig wat opwarmoefeningetjes gedaan en aangesloten in het startvak. Oeps, da’s al druk… Zigzaggend achter een andere loper die naar voren wilde. De sfeer zat er mede door de speaker goed in. Flink slalommen de eerste meters om vaart te maken, onder vlaggetjesplafond door een gezellige woonstraat. Wat een supporters langs de kant.

De eerste 2 kilometers in hoog tempo flink wat dames inhalend. Daarna zag ik alleen nog meer dames. En vermoedde er nog meer… Tijd om mijn eigen tempo te kiezen. Op 4 km begon ik mentaal een beetje in te kakken. Ik besloot maar niet meer op mijn horloge te kijken en gewoon te gaan. Toch best nog wel slingeren langs paaltjes, door parkzones en over fietspaden. Geen gebied om verliefd op te worden maar waarschijnlijk heel leuk als je uit Heerhugowaard komt. Belangrijke verkeerskruispunten afgesloten.

Uiteindelijk finishte ik 6 seconden boven m’n PR. Ik ging dus gewoon hard….Had ik toch even moeten kijken?…Ach… volgende keer….! Na de finish nog wat leuke korte contacten met mensen na de finish die zich opmaakten voor de 5. ‘Zo! Jij hebt snel gelopen.’ O ja, daar stond ik niet eens bij stil:-) 12e van 531 dames. En lekker relaxed de paasdagen in:-)

17800178_1689892667694472_4782189676024839451_n

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s