NK Veldloop 2016 Nissewaard

‘Nissewaard’. ‘Waar ligt dat?’ ‘Dat is Spijkenisse en omstreken…’  Typisch zo’n gemeentenaam die nog niet helemaal geland is in Nederland. De NK Veldloop is dan ook een heel mooi PR-moment voor ze. Ruim 2.500 collega’s en hun begeleiding uit alle windstreken van Nederland zijn vandaag, woensdag 23 maart 2016, op bezoek.

Gelukkig staat ook De Ronde Venen weer enthousiast in de sporterstenten om 9 uur ‘s morgens. Met een inmiddels vaste harde kern bestaande uit Harry, Piet, Michael, René en mijn persoontje. En Wilma als terugkomer. En Anja met Rob (tijdelijk weer aan het werk!) als supercoaches. Jammer dat Pim, Dick, Bart en Lieda om verschillende redenen moesten afhaken. En eigenlijk zouden nog veel meer lopende collega’s moeten meegaan. Het is echt de moeite waard! Altijd goed georganiseerd, ontspannen sfeertje, origineel parcours en ieder loopt op z’n eigen niveau. En een supernetwerkmoment: professioneel maar ook simpelweg gezellig met alle bekenden die je tegen komt.

Achter de tenten verrijst een indrukwekkende bult zand met wat gras en heeel veel rode linten. Zelfs de meest ervaren veldlopers zijn onder de indruk. Spontaan trekt vlak voor de start van de 9km een bui over. ‘Wat voor editie zal dit worden?’ ‘Niet denken, gaan!’ Sprintster Ellen van Langen schiet ons weg. Omhoog de bult op. Door een diepe greppel. En daarna het bonkige gras op. Ritme zoeken en blijven lopen. Door open grasland, rond een poeltje, zigzaggend langs de lange linten. In één zo’n rak zie ik Michael aan de andere kant. Comfortabel naast nummer 4 lopend.

Ik loop als vierde dame maar heb geluk. Op 6 km komt een steil heuveltje. Ik stort me naar beneden en haal met gemak dame nummer 3 in. Om kort daarna ook dame nummer 2 te passeren. Wat ontzettend leuk hoe iedereen aanmoedigt. Het helpt dat we onze namen op de startnummers hebben staan. Dan zie ik een bekend zwart shirt met De Ronde Venenlogo. René! Steeds iets dichterbij. Mijn baken in de verte. Vlak voor me lopen drie stoere mannen met ‘Zeeland Land in Zee’ achterop hun shirt. Wat fijn als je zo’n mooie slogan hebt. Of zijn het de mannen waar ik blij van word? Ze zijn in ieder geval een goede stimulans. In no-time ben ik bij de finish. Als tweede dame overall. Wow! Niet verwacht. Ook Michael is blij. Eerste heer in zijn leeftijdscategorie. En René zegt lekker onderkoeld dat hij ook goed ging. De vorm is er. Even wachten en Harry komt nipt voor Piet binnen. Beide goed bezweet maar met brede glimlachen. Daar doen we het voor! Wilma draait om 13.30 uur ontzettend netjes haar 9 km en ’s avonds sluiten we af met een hapje eten in Wilnis. Weer een mooi Veldloop om op terug te kijken.

Volgend jaar Harderwijk. Aanmelden is nu al mogelijk bij Anja!
Minimaal 10 lopers. Dat moet toch lukken!

Voor de cijfermensen alle resultaten van de 2016-editie op een rij:
9 km
Wilma Ooms 48:57
12 km
Michael Woerden 43:40 (1E M40)
René Blom 53:26
Femke Kaptein 54:02 (2e V40 en 2e dame overall)
Harry van Es 1:02:13
Piet van Royen 1:01:48

Gemeenteklassement
10e!! (van 60 deelnemende gemeenten)

podium off

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s