Damloop 2015…vasthouden die vibe!

fraai volkje

fraai volkje

‘Ach, eigenlijk past hij wel prima in m’n trainingschema’, bedacht ik last minute… Vrijdag 26 km lange duurloop, zondag 16,1 km tempoloop. Waarom niet?! Buko had nog een startbewijs over. Ik mocht mee! De reis erheen was volgens verwachting gezellig. Lekker bijgepraat met een heleboel bekenden en ontspannen via La Place boven de Amsterdamse bibliotheek richting start.

Onzekerheden weggekletst met en door Jan, Ingeborg, Tracy, Jos en alle andere Vrije Blije loopmaatjes en in het startvak door de relaxte warming-up van Annemarie Thomas.

‘Ik zou het wel lekker over me heen laten komen. Alles in voorbereiding op Valencia. Niets kon fout gaan want ik had geen eisen.’

En dat werkte. Of zijn het gewoon de duurloopkilometers die inmiddels in m’n lijf zitten? Waar ik vorig jaar bijna misselijk werd van de iedere 100 meter wisselende muziekjes, werd ik er nu vooral vrolijk door. Hielpen ze me een tempo te vinden. Het weer was ook precies goed: graad of 17, meestal bewolkt en licht windje.

Iedere 5 km maakte ik een nieuwe inschatting. Ik was continu de baas over m’n eigen benen. Voelde dat ik op een relaxed PR afliep. Even was ik bang dat ik te ontspannen bezig was en zette wat aan. Vrijwel continu mensen inhalend. Dat moet toch goed zijn?:-)

Dit jaar begreep ik voor het eerst wat veel mensen met de Damloop hebben. Hij vliegt voorbij. Overal gezellige supporters langs de kant, een bont recreantengezelschap, sfeervolle straatjes, groene rechte stukken en halve kermissen onderweg. Ik heb me wel vermaakt. Om uiteindelijk bij de eerste 10% van alle deelnemers te eindigen met een dik PR van 1.15.36. Had misschien nog wel sneller gekund maar past helemaal binnen mijn marathonschema. Vasthouden die vibe!

Het enige waar ik nog niet helemaal uit ben is m’n dieet. M’n benen gaan super maar de voeding klopt nog niet. Best frustrerend… stap voor stap maar. Misschien wil ik daarin te veel te snel schakelen met mijn diëtiste. Met allerlei nieuwe ‘super’foods. Iets meer back to basics? Voorlopig verkennen. Vandaag was in ieder geval een hele mooie dag:-) En nog 2 maanden te gaan…

Vlak voor de finish

Vlak voor de finish. Lekker bezig.

Advertenties

Een gedachte over “Damloop 2015…vasthouden die vibe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s